Φωτοθεραπεία

Fabulous In Every Way.
Αφήστε το φως να μπει μέσα σας!

H χρήση LED φωτός ή αλλιώς φωτοθεραπεία, αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία. Μέσω της φωτοδιέγερσης, αυξάνει τη ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρει τους ινοβλάστες. Με την έκθεση των κυττάρων στη φωτεινή ενέργεια των LED, έχουμε την δυνατότητα να διορθώσουμε ανάγκες δέρματος που απασχολούν άνδρες κι γυναίκες όλων των ηλικιών.

 

Το ορατό φως (400-760nm) είναι τμήμα της ηλιακής ενέργειας και λειτουργεί σαν “φωτοσύνθεση” για το δέρμα. Τοποθετώντας μια μάσκα υψηλής τεχνολογίας στο πρόσωπο, το φωτίζουμε με φως χρώματος – διαφορετικής συχνότητας – ανάλογα με την θεραπείας που έχει ανάγκη το δέρμα για να θεραπευτεί. Το τμήμα του ορατού φωτός δεν παράγει θερμότητα όπως την υπέρυθρη ακτινοβολία (760-3000nm) έχοντας σαν αποτέλεσμα την ξηρότητα του δέρματος, ούτε προκαλεί τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδης ακτινοβολίες UNA-UVB-UVC (190-400nm).

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

  • Το κόκκινο φως, αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης καθώς ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου στους ιστούς. Προτείνεται για θεραπείες αντιγήρανσης και ανάπλασης δέρματος.
  • Το μπλε φως, καταπολεμά τα σημάδια της ακμής, προσφέροντας αντιμικροβιακή και δράση στα ακνεϊκά δέρματα. Παράλληλα δρα και στους σμηγματογόνους αδένες, περιορίζοντας την παραγωγή σμήγματος και μειώνοντας του διεσταλμένους πόρους.
  • Το πράσινο φως, βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης της “φθαρμένης” επιδερμίδας, βοηθά στην μείωση των ερεθισμών, ερυθημάτων και αποκαθιστά τον φυσιολογικό φραγμό του δέρματος.
  • Το κίτρινο φως, βοηθά στην αποβολή τοξινών μέσω του λεμφικού συστήματος καθώς προωθεί την καλύτερη λειτουργία του. Προσφέρει ενέργεια στα κύτταρα και βελτιώνει την ενδοκυτταρική οξυγόνωση.
  • Το μωβ φως, μειώνει τις ρυτίδες και ουλές ακμής, μιας και συνδυάζει το κόκκινο και το μπλε, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Το λευκό φως, μπορεί να διεισδύσει βαθιά στο δέρμα και επιταχύνει το μεταβολισμό των ιστών, αποσυνθέτει τις χρωματικές κηλίδες, μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και συσφίγγει το δέρμα.
logo ftiagmeno
BEAUTY TIP!

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται διαφορετικά χρώματα. Για παράδειγμα ο συνδυασμός του κόκκινου με το κίτρινο φως προκαλεί έντονη ενεργοποίηση των ινοβλαστών ενώ ο συνδυασμός πράσινου και το κίτρινου αντιμετωπίζει δραστικά τις καφέ κηλίδες.

FAQ:
Μετά από πόσο διάστημα θα δω αποτελέσματα;

Το δέρμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό. Επηρεάζεται από την ηλικία και την καθημερινότητα του καθενός. Η διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και οι εξωγενείς παράγοντες, επηρεάζουν το χρόνο εμφάνισης των θετικών αποτελεσμάτων. Οι περισσότεροι αρχίζουν να βλέπουν αποτελέσματα μετά από 3-4 βδομάδες, ανάλογα με τις θεραπείας που ακολουθούν. Η πρώτη βελτίωση που παρατηρείται, είναι η συρρίκνωση των πόρων του δέρματος έτσι έχετε πιο λείο και απαλή επιδερμίδα.

Υπάρχουν έρευνες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των LED;

Η φωτοθεραπεία LED έχει γίνει αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, επιβεβαιώντας τις ευεργετικές και θεραπευτικές δράσης του ορατού φωτός στο δέρμα. Τις ιδιότητες, του ορατού φωτός τις ανακάλυψε και χρησιμοποιεί η NASA για ταχύτερη επούλωση των τραυμάτων των αστροναυτών, και έχει μια εκτενή τεκμηρίωση των σχετικών ερευνών υποστηρίζοντας την αποτελεσματικότητα των LED. (Δείτε σχετικό άρθρο για τη χρήση των LED από το US National Library of Medicine)

Από ποια ηλικία μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φωτοθεραπεία;

Δεν υπάρχει περιορισμός για την χρήση της φωτοθεραπείας από την ηλικία, το φύλο ή τον τύπο του δέρματος.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η εφαρμογή της φωτοθεραπείας δεν έχει αναφερθεί να προκαλεί οποιαδήποτε ανεπιθύμητη παρενέργεια.

Μετά από κάθε συνεδρία τι κάνω;

Η κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 15 έως 60 λεπτά ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος. Δεν υπάρχει κανένας χρόνος αποθεραπείας.  Αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στην καθημερινότητά σας.