Καθαρισμός

Fabulous In Every Way.
Ένα καθαρό πρόσωπο είναι η αρχή όλων.

Ο καθαρισμός προσώπου ίσως είναι η πιο παλιά αλλά η πιο σταθερή θεραπεία την οποί α δεν πρέπει να αποφεύγει κανείς. Απευθύνεται σε άντρες, γυναίκες και παιδιά εφηβικής ηλικίας. Πρέπει να γίνεται 1-2 φορές το χρόνο. Ιδανική περίοδος είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο, να προετοιμάσουμε και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές πριν και μετά το καλοκαίρι αντίστοιχα.

Κατά την διαδικασία του καθαρισμού:

 

  • Απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα
  • Καθαρίζονται τα μαύρα στίγματα
  • Μειώνεται το σμήγμα
  • Κλείνουν οι πόροι, (αφού έχουν καθαριστεί)
  • Μειώνονται οι ουλές και τα σημάδια
  • Αντιμετωπίζονται περιπτώσεις ακμής
  • Επαναφέρεται η λάμψη
  • Η επιδερμίδα γίνεται λεία και καθαρή.

 

Βασική προϋπόθεση για έναν σωστό καθαρισμό είναι να δημιουργηθεί ένα εξατομικευμένο πρωτόκολλο σύμφωνα με την κατάσταση του δέρματος. Η χρήση ατμού, τα τελευταία χρόνια, έχει αποδειχτεί ότι πρέπει να γίνεται σε περιπτώσεις που το δέρμα το έχει ανάγκη και το κρίνει απαραίτητο ο ειδικός.

Στον ιατρικό καθαρισμό, εκτός από την εξαγωγή σμήγματος, μπορεί να προστεθεί η δερμαπόξεση ή και ειδικά peeling, τα λεγόμενα οξέα φρούτων (ahas).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΜΕ ΔΕΡΜΑΠΟΞΕΣΗ

Η δερμαπόξεση, ξύνει και απομακρύνει την κεράτινη στοιβάδα, Βοηθάει στην απομάκρυνση του σμήγματος  και μειώνει τα μαύρα στίγματα. Η απομάκρυνση της κεράτινης στοιβάδας μειώνει τις λεπτές γραμμές και αυξάνει την φωτεινότητα της επιδερμίδας.

Αφήνει το δέρμα λείο και απαλό. Το αποτέλεσμα του φαίνεται αμέσως μετά την εφαρμογή και κρατάει αρκετές μέρες σύμφωνα πάντα με την κατάσταση και  τις ανάγκες του δέρματος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ PEELING ΚΑΙ ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

Τα οξέα φρούτων χρησιμοποιούνται για την επίλυση μεγαλύτερων αναγκών όπως φαγέσωρες, κλειστοί πόροι, ουλές, σημάδια και εξάρσεις ακμής. Τα peeling κάνουν έντονη απολέπιση φτάνοντας σε πιο βαθιές στρώσεις δέρματος, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν την ανανέωση κυττάρων.

Η σωστή επιλογή των peeling που θα χρησιμοποιηθούν είναι το κλειδί στο ιδανικό αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Τα πιο γνωστά είναι το αζελαικό, το σαλικυλικό και το μανδελικό οξύ.  Στο τέλος της διαδικασίας, το δέρμα μπορεί να παραμείνει ερεθισμένο για 2 μέρες. Και χρειάζεται προσοχή στην έκθεση στον ήλιο.

logo ftiagmeno
BEAUTY TIP!

Μετά τον καθαρισμό πρέπει να αποφεύγετε το μακιγιάζ , την γυμναστικής και τη χρήση ζεστού νερού. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα απαιτείται ένα σωστό καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης. Τα προϊόντα που ταιριάζουν δικό σας δέρμα  δίνονται στο τέλος της συνεδρίας, αφού έχει γίνει σωστή διάγνωση αναγκών.

FAQ
Ποιοι χρειάζονται καθαρισμό?

Καθαρισμό χρειάζονται όλες οι επιδερμίδες και όλοι οι τύποι δέρματος. Το πότε και πόσο συχνά πρέπει να γίνεται εξαρτάται από τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ποια είναι η ιδανική περίοδος για καθαρισμό?

Ο καθαρισμός μπορεί να γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδανικό όμως, πρέπει να γίνεται άνοιξη και φθινόπωρο. Έτσι κάνουμε την προετοιμασία πριν τους καλοκαιρινούς μήνες ή αντίστοιχα την αποθεραπεία μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πως είναι το δέρμα μετά την θεραπεία?

Μετά το τέλος της θεραπείας το δέρμα είναι ελαφρώς ερεθισμένο, αλλά ταυτόχρονα με μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας. Ο ερεθισμός είναι μια λογική αντίδραση λόγω της εξαγωγής που πραγματοποιείται. Σε 1-2 ημέρες η επιδερμίδα επιστρέφει στην φυσιολογική της κατάσταση.

Πόσες εφαρμογές απαιτούνται?

Αυτό εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Τα λιπαρά δέρματα σίγουρα κάνουν περισσότερους καθαρισμούς λόγω της υπερέκκρισης σμήγματος που έχουν, σε σχέση με τα ξηρά δέρματα τα οποία δεν χρειάζονται συχνή εξαγωγή. Κάνοντας μια ανάλυση αναγκών, ο ειδικός θα σας καθοδηγήσει για τους καθαρισμούς που πρέπει να κάνετε.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες.

Εννοείται. Ο καθαρισμός προσώπου μπορεί να γίνεται ως μεμονωμένη θεραπεία ή να προσαρμοστεί στις ανάγκες δέρματος σε συνδυασμό με ενυδάτωση ή και άλλες θεραπείες.