Μιλήστε για ανάγκες δέρματος και όχι την ηλικία

Fabulous In Every Way.

Μιλήστε για ανάγκες δέρματος και όχι την ηλικία

Η περιποίηση δέρματος πρέπει να είναι μια από τις βασικές καθημερινές  μας συνήθειες. Ακόμα και οι πιο «δύσκολες» έχουν στο μπάνιο τους έστω μία ενυδατική κρέμα προσώπου. Κατά πόσο όμως ξέρουμε πως να επιλέξουμε την κατάλληλη κρέμα για μας?

Από την μία, διαβάζοντας πληθώρα ενημερωτικά άρθρα παρατηρούμε ότι μιλάνε συνέχεια για τους διαφορετικούς τύπους δέρματος. Από την άλλη,  πηγαίνοντας σε κατάστημα καλλυντικών βλέπουμε πως η κάθε σειρά τονίζει τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται. Αυτές οι δυο κατευθύνσεις μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε κάτι πολύ σημαντικό….. την μοναδικότητα του δέρματος μας!

Ακόμα και αν έχουμε πετύχει τον τύπο δέρματος και την ηλικιακή γκάμα, οι καθημερινές μας συνήθειες και οι επιπτώσεις που έχουν στο δέρμα διαφέρουν. Αν πάρουμε δύο φίλες ίδιας ηλικίας και τον ίδιο τύπο δέρματος, δεν σημαίνει πως έχουν τις ίδιες ανάγκες. Για έναν και απλούστατο λόγο, η μια μπορεί να δουλεύει σε πολύ επιβαρυμένο περιβάλλον, να καπνίζει και να κοιμάται ελάχιστα, ενώ η άλλη, να κάνει ακριβώς το αντίθετο, δεν καπνίζει, κοιμάται τις σωστές ώρες και φροντίζει την επιδερμίδα της καθημερινά. Αυτομάτως αυτό καθιστά την καθεμία διαφορετική. Σημαντικό λοιπόν είναι, κάθε φορά που θέλουμε να διαλέξουμε κάτι για την φροντίδα της επιδερμίδας μας, ΠΡΕΠΕΙ να απευθυνθούμε σε επαγγελματία αισθητικό για να μας αναλύσει  ποιες «ανάγκες»  παρουσιάζει η επιδερμίδα μας και τι πρέπει να κάνουμε  για να τις βελτιώσουμε.

Ας θυμηθούμε τους τύπους δέρματος και θα προσθέσουμε τις ανάγκες που εμφανίζονται  στην επιδερμίδα μας.

ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ο τύπος δέρματος καθορίζει τα βασικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται σε κάθε κατηγορία. Μας βοηθάει να καταλάβουμε που ανήκει η δική μας επιδερμίδα ώστε να ελέγχουμε καλύτερα τις ανάγκες που θα παρουσιάσει.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ:  Το δέρμα είναι λείο, ελαστικό, με ομοιόμορφο δερματικό τόνο, χωρίς πόρους και λιπαρότητα.

ΞΗΡΟ: Είναι πολύ λεπτό, με έντονη αίσθηση τραβήγματος, παρουσιάζει έλλειψη λιπιδίων και ελαστικότητας.

ΜΙΚΤΟ: Η λιπαρότητα που υπάρχει εμφανίζεται στο σημείο Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι)

ΛΙΠΑΡΟ: Είναι τα πιο πυκνά δέρματα. Η λιπαρότητα εμφανίζεται στα περισσότερα σημεία του προσώπου και είναι αισθητή κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Οι πόροι είναι ορατοί και διεσταλμένοι και συχνά υπάρχουν σημάδια ακμής.

 ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Οι ανάγκες που παρουσιάζει ένα δέρμα μπορεί να εμφανιστούν σε όλους τους τύπους δέρματος και σε διαφορετική χρονική περίοδο της ζωής μας. Η κατάσταση που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας επηρεάζει άμεσα τον βαθμό και την ένταση του κάθε προβλήματος.

  • Αφυδάτωση
  • Ευαισθησίες
  • Ξηρότητα
  • Τραχύτητα
  • Θαμπάδα
  • Χαλάρωση
  • Ανομοιόμορφος δερματικός τόνος
  • Λεπτές Γραμμές
  • Ρυτίδες
  • Πανάδες

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πάμε να προμηθευτούμε την ιδανική κρέμα για την καθημερινή μας περιποίηση, ας κοιτάξουμε λίγο πιο προσεκτικά στον καθρέφτη και να παρατηρήσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να μας δώσει η κρέμα που θα πάρουμε.

Tags:
, , ,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.