Μακιγιάζ

Fabulous In Every Way.
Και όμως … έχουμε χάσει το νόημα του makeup !

Παρατηρώντας τις αλλαγές στις τάσεις του μακιγιάζ της κάθε εποχής, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η τελευταία τάση είναι η πιο έντονη. Κάθε χρόνο αυξάνονται οι στρώσεις του make up, του contouring, των highlights κτλ. με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει τελείως το βασικό νόημα.

Το μακιγιάζ και η κοσμητική είναι πανάρχαιες τεχνικές οι οποίες ενάγονταν στην βελτίωση της εμφάνισης αλλά και της πνευματικής σημασίας. Η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη στα θέατρα, τις θρησκευτικές τελετουργίες, στις πλούσιες κοινωνικές τάξεις αλλά και στις ταφές.  Οπότε η χρήση καλλυντικών, όπως το ρουζ, η μασκαρά και το κραγιόν υπήρχαν στα χέρια της γυναίκας από π.Χ. Η πράσινη σκιά ματιών μπορούσε να επικαλεστεί την προστασία της Αιγύπτιας θεάς της ομορφιάς Αθωρ. Η μαύρη σκιά ματιών, προστάτευε τον χρήστη από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου και λειτουργούσε ως απολυμαντικό. Το λεγόμενο «ρουζ» παραγόταν από κόκκινη λάσπη και το κραγιόν από κόκκινη ώχρα. Επίσης πολύ διαδεδομένη ήταν η χρήση σκόνης χρυσού, ασημιού και πολύτιμων λίθων.

Ήδη όμως, από τα πρώτα χρόνια ύπαρξης των καλλυντικών, άρχισε να παρατηρούνται οι επιπτώσεις του στην επιδερμίδα. Η χρήση μετάλλων, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, με την τοξικότητά τους κατέστρεφαν το δέρμα προκαλώντας πρόωρη γήρανση. Μόνο μετά μέσα του 19ου αιώνα ξεκίνησε η παρασκευή καλλυντικών λαμβάνοντας υπόψιν τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία.

Ποια είναι η σημασία της χρήσης μακιγιάζ σήμερα?  Ακριβώς η ίδια! Στόχος είναι να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες και εννοείτε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας.

logo ftiagmeno
BEAUTY TIP!

Χρησιμοποιείστε το μακιγιάζ υπέρ σας και όχι το αντίθετο. Όσο πιο πολύ και έντονα βάφεστε, τόσο πιο πολύ αλλοιώνετε την πραγματική σας εικόνα και τόσο πιο πολύ επηρεάζεται την ποιότητα της επιδερμίδας σας.

FAQ
Πόσο συχνά μπορούμε να βαφόμαστε?

Σίγουρα η συχνή χρήση καλλυντικών δεν είναι ότι καλύτερο. Εάν όμως είναι απαραίτητο, τότε επιλέξτε να προστατεύετε σωστά την επιδερμίδα σας πριν και οπωσδήποτε μετά το makeup, χρησιμοποιώντας ενυδατικά και προστατευτικά προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Υπάρχει τρόπος να αντικαταστήσουμε το προϊόν κάλυψης με κάτι άλλο?

Βεβαίως και υπάρχει. Οι λεγόμενες κρέμες με χρώμα μας δίνουν την δυνατότητα να κρατάμε την επιδερμίδα μας φρέσκια, ομοιόμορφη και προστατευμένη.

Πως πρέπει να είναι το δέρμα μετά το μακιγιάζ?

Το τελικό αποτέλεσμα μετά το μακιγιάζ πρέπει να είναι ένα ομοιόμορφο τονικά δέρμα με τονισμένα τα στοιχεία του προσώπου που θέλουμε. Καλό είναι να αποφεύγουμε τις πολλές στρώσεις καλυπτικών προϊόντων, γιατί αντί να μας μειώνουν τις ατέλειες στην πραγματικότητα τις  τονίζουν.

Για συμβουλές επαγγελματικού μακιγιάζ επικοινωνήστε για να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ομορφιάς!